Bulgur pilavının da tarihi bulgurun ilk keşfedildiği yıllara kadar gidiyor. Bulgur pilavı lezzetiyle günümüz sofralarının da en aranılan yemeği.
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 orta boy kuru soğan
1 adet kırmızıbiber
1 adet yeşilbiber
1 su bardağı domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1.5 yemek kaşığı tereyağı
10 adet mantar
4-4,5 su bardağı sıcak su
1 adet et bulyon
Tarifi:
Biberleri, soğanı ve mantarları yemeklik şekilde doğrayın. Tencereye yağı koyup, önce soğanları, soğanlar pembeleşince de üstüne biberleri ekleyin ve 1-2 dakika kadar kavurun. Daha sonra mantarları, rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyin, domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun. Bu karışımın üzerine bulguru ilave edin, biraz da bu şekilde kavurduktan sonra 4-4,5 su bardağı suyu ekleyin. Bulyonu da eritip pilava koyduktan sonra altını kısıp pilav suyunu çekene kadar pişirin. 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edin.Afiyet olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder