26 Haziran 2012 Salı

LİMONLU KEK


        Malzemeler:
  • 3 adet yumurta ( oda ısısında)
  • 1 su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1 limonun ince rendelenmiş dış kabuğu
  • 3/4 su bardağı  sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • yarım su bardağı kuru üzüm
  • 3-4 yemek kaşığı damla çikolata
Yapılışı:
Fırını 170C dereceye ayarlayıp açın.
  1. Tozşekeri ve limon rendesini mikserle biraz karıştırıp limon aromasını şekere yedirin.
  2. Yumurtaları ekleyip iyice kabarana kadar yüksek hızda çırpın. (yaklaşık 3-5 dakika)
  3. Sıvıyağı çırpmaya devam ederken ince akıtarak ekleyin.
  4. Yoğurdu ekleyip karıştırın.
  5. Unu, kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyin. İlave edip düşük hızda karışana kadar karıştırın.
  6. Katı yağ ile yağlanıp unlanmış kek kalıbına aktarıp ısınmış fırında kabarıp kızarana kadar pişirin. (40-45 dakika)
  7. Kürdan batırıp içinin piştiğinden emin olduktan sonra çıkarıp ılınmaya bırakın.
  8. Kalıptan çıkarıp soğuttuktan sonra pudra şekeri eleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder