Malzemeler:
- 3 adet yumurta ( oda ısısında)
- 1 su bardağından biraz fazla toz şeker
- 1 limonun ince rendelenmiş dış kabuğu
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- yarım su bardağı kuru üzüm
- 3-4 yemek kaşığı damla çikolata
Yapılışı:
Fırını 170C dereceye ayarlayıp açın.
- Tozşekeri ve limon rendesini mikserle biraz karıştırıp limon aromasını şekere yedirin.
- Yumurtaları ekleyip iyice kabarana kadar yüksek hızda çırpın. (yaklaşık 3-5 dakika)
- Sıvıyağı çırpmaya devam ederken ince akıtarak ekleyin.
- Yoğurdu ekleyip karıştırın.
- Unu, kabartma tozu ve vanilya ile birlikte eleyin. İlave edip düşük hızda karışana kadar karıştırın.
- Katı yağ ile yağlanıp unlanmış kek kalıbına aktarıp ısınmış fırında kabarıp kızarana kadar pişirin. (40-45 dakika)
- Kürdan batırıp içinin piştiğinden emin olduktan sonra çıkarıp ılınmaya bırakın.
- Kalıptan çıkarıp soğuttuktan sonra pudra şekeri eleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder