17 Temmuz 2014 Perşembe

Kıymalı akıtma tarifi

kiymali_akitmaMalzemeleri
Hamuru için
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yumurta
1 kahve fincanı ayçiçeği yağı
2 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Kıymalı karışım için
400 gr kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan
1,5 tatlı kaşığı biber salçası
1 büyük boy domates
3 sivri biber
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Tuz
Kimyon
Karabiber
Kıymalı akıtma hazırlanışı
Kıymalı akıtma: Hamur için tereyağı dışındaki tüm malzemeyi çukur bir kaba alın. İyice çırpın. Bir parça margarini veya tereyağını yapışmaz yüzeyli tavaya alıp eritin. Yarım kepçe dolusu harcı tavaya dökün. Tavanın her yerine eşit dağılması için tavayı hafifçe sallayın. Hamur göz göz olup her tarafı pişince diğer tarafını çevirip aynı şekilde pişirin. Kağıt havlu arasına alarak ılık kalmasını sağlayın. Malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Her defasında küçük bir parça tereyağı ekleyin. İç malzemesi için tereağını eritip kıyılmış soğanı kavurun. Kıymayı, salçayı, doğranmış sivri biberi ve domatesi ilave edin. 10 dakika kavurup tencerenin kapağını kapatın. Ocağı kısıp 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Tuzunu, baharatını ve kıyılmış maydanozu ekleyerek tatlandırın. Pişen hamurların aralarına kıymalı iç malzemeden paylaştırarak üst üste yerleştirin. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.Kıymalı akıtma artık hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder