Malzemeler
1 kilo yufka
300 gr kadar beyaz peynir
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Maydonoz
1 şişe soda
susam
Tarifimiz şu şekilde:
Tepsiye yufkayı buruşuk bir şekilde koyduktan sonra yumurta,süt ve yağ karışımından bir miktar döküyoruz.
Fırça yardımı ile her tarafa yayıyoruz.
3 kat yufkayı aynı şekilde serdikten sonra peynir ve maydonozu ekliyoruz.
Üzerine yine üç kat yufkayı aralara karışımla beraber seriyoruz .
Son olarak pişmeye hazır böreğimizi küçük kareler şeklinde kesiyor ve üzerine 1 sodayı döküyoruz.
Susam serpiyoruz ve 190 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder