9 Temmuz 2014 Çarşamba

Sütlü Börek Tarifi


sutlu-borek-tarifi-kolay-borek-tarifleri
Malzemeler

1 kilo hazır yufka,
1 kilo süt,
8 ta-no yumurta,
250 gram kaşar peyniri
1 çay bardağı eritilmiş sade yağ.



Tarifimiz şöyle:

Yufkalar teker teker 4 parçaya ayrılır.
Yağlanır.
Bir par»-çanın içine iri rendeden geçirilmiş kaşar peyniri serpilir.
Sivri ucundan yavaş yavaş kıvrılarak gevşek bir rulo yapılır.
Yağ­lanmış tepsinin ortasına daire şekli verilmek suretiyle konur.
Diğer parçalar da aynen hazırlanarak tepsinin içinde birbiri­nin ardından sıralanır.
Diğer tarafta süt, yumurtalarla birlik­te çırpılır yufkaların üzerine dökülür.
Fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder