29 Temmuz 2012 Pazar

Ali Nazik yemeği yöreden yöreye ismi değişen, ismi değiştiği gibi tarifi de yöreden yöreye farklılık gösteren geleneksel bir tat. Gaziantep şehrine ait bu özel tarif her ne kadar kebap olarak bilinse de, kebap değil. Adını Yavuz Sultan Selim zamanından alan bu lezzetli yemek o dönemden bu zamana eli nazik, ala nazik gibi değişik isimlerle anılsa da günümüze Ali Nazik olarak gelmiştir. 
Ali Nazik 
Malzemeler:
300 gr az yağlı koyun kıyması 
2 adet domates 
2 tane küçük boy soğan 
2 adet biber 
4 diş sarımsak 
Bir tutam maydanoz 
Yarım kilo yoğurt 
Yarım kilo patlıcan 
Tereyağı ya da sıvıyağ 

Sosu için: 
Biber salçası 
2 yemek kaşığı tereyağı 

Tarifi:
Domatesleri, biberleri, soğanları çok ince şekilde özenle kıyın. Kıydığınız bu malzemeleri kıymayla beraber tereyağında suyunu çekene kadar kavurun. Ayrı bir yerde sarımsakları ağza gelmeyecek şekilde dövün. Önceden közlediğiniz patlıcanları iyice kıyın. Bir tavada salçayı tereyağında çok kısık ateşte 3-4 dakika kavurun. Daha sonra sarımsak, patlıcan ve yoğurdu karıştırarak servis edeceğiniz tabağa dökün. Üstüne hazırladığınız etli karışımı yayın ve onun da üzerine tereyağında kavurduğunuz salçayı ilave edin. 

Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder