28 Temmuz 2012 Cumartesi

Ton Balıklı Patates Salatası


Ton Balıklı Patates Salatası



 
4 kişilik 
Hazırlık süresi: 20 dakika + 30 dakika soğutma ve dinlendirme süresi
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:
1 kg. patates
1 adet ince dilimlenmiş orta boy soğan
60 mi. soğuk su
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
200 gr. konserve ton balığı (zeytinyağı içinde)
2 adet ince dilimlenmiş
salatalık
100 gr. siyah ve yeşil zeytin
Tuz
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet ince dilimlenmiş
domates
2 adet dörde bölünmüş kata
haşlanmış yumurta
8 adet salamura ançüez filetosu
1 adet temizlenmiş ve ince şerit halinde doğranmış dolmalık sarı biber
Maydanoz (süsleme için)
Yapılışı:
Geniş bir tencere içinde tuzlu su kaynatın ve patatesleri kabukları ile birlikte yaklaşık 20 dakika haşlayın. • Süzün  ve elinizle çalışabilecek kadar soğuyana dek bekletin. Kabuklarını soyun ve tamamen soğumaları için bekletin.
• Patatesleri küçük küçük doğrayın. • Soğanları, sirke, su ve bir tatlı kaşığı tuz ile birlikte geniş bir kaba koyun. 30 dakika bekletin ve süzün. • Patatesleri, ton balığını, salatalıkları, zeytinleri ve soğanları geniş bir salata kâsesine aktarın. Tuz serpiştirin. Zeytinyağını üzerlerinde gezdirin.
• Hafifçe karıştırın ve domates dilimleri, yumurta parçaları, ançüez dilimleri, dolmalık biber şeritleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyerek hemen servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder