29 Temmuz 2012 Pazar

MANTARLI BULGUR PİLAVI

Aşırı derecede tok tutucu özelliğe sahip olmasından dolayı özellikle ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan bulgurun lif oranı oldukça yüksek. Geçmişi çok eski yıllara dayanan bulgur kolay şekilde temin edilmesi ve doyurucu olmasından dolayı geçmişte özellikle kırsal alanlarda sık tüketilen bir besindi.
Bulgur pilavının da tarihi bulgurun ilk keşfedildiği yıllara kadar gidiyor. Bulgur pilavı lezzetiyle günümüz sofralarının da en aranılan yemeği. 
Mantarlı Bulgur Pilavı

Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 orta boy kuru soğan
1 adet kırmızıbiber
1 adet yeşilbiber
1 su bardağı domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1.5 yemek kaşığı tereyağı
10 adet mantar
4-4,5 su bardağı sıcak su
1 adet et bulyon

Tarifi:
Biberleri, soğanı ve mantarları yemeklik şekilde doğrayın. Tencereye yağı koyup, önce soğanları, soğanlar pembeleşince de üstüne biberleri ekleyin ve 1-2 dakika kadar kavurun. Daha sonra mantarları, rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyin, domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun. Bu karışımın üzerine bulguru ilave edin, biraz da bu şekilde kavurduktan sonra 4-4,5 su bardağı suyu ekleyin. Bulyonu da eritip pilava koyduktan sonra altını kısıp pilav suyunu çekene kadar pişirin. 30 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edin.Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder