25 Temmuz 2012 Çarşamba

REVANİ TATLISI


Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı olan Revani tatlısı  birçok misafirinizin bayılarak yiyeceği bir tatlı çeşidimizdir.





Ramazan Revanisi Malzemeleri
4 adet yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao


Şerbeti İçin;
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Üzeri İçin;
1 çorba kaşığı hindistancevizi





Yapılışı
Öncelikle su ile şekeri kaynatın ve limon suyunu ilave ediniz.Limon suyunu ilave ettikten 5 dk sonra ateşten alıp soğumaya bırakın.
Bir kabın içine yumurta ve pudra şekeri beyaz oluncaya kadar iyice çırpılır.Daha sonra da bu karışımın üzerine yoğurt ve sıvıyağ katarak kısa süre karıştırınız.
Daha sonra hazırlamış olduğunuz bu karışıma un, kabartma tozu,irmik,limon kabuğu rendesi ilave edilerek iyice karıştırınız.
 Hazırladığınız karışımın yarısını iyice yağlamış olduğunuz kaba dökünüz.
 Kalan karışıma kakao ve vanilya ekleyerek beyaz karışımın üzerine ara ara kaşıkla bırakınız.
 Fırın kabı önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir ve kabarıp kızarana kadar bekletilir.
 Kızaran tatlı fırından çıkarıldıktan 2 dakika sonra soğuk şerbet üzerinde gezdirilir.Yaklaşık 2 saat tatlının şerbetini çekmesi için dinlendirilir.
 Artık tatlımız hazırdır farklı şekillerde keserek servise hazı hale getirebilirsiniz.
-Afiyet Olsun-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder