26 Temmuz 2012 Perşembe

Elmalı Pasta Tarifi

Misafir ağırlamak ya da 5 çaylarında ben ne hazırlayacağım karamsarlığına düşmek artık çok kolay. Pratik ve lezzetli çeşit çeşit  tatlılar, pastalar yapan maharetli ev hanımlarımızın ellerine sağlık.
yapımı çok zevkli olan ve çocuklarımızın da severek ve en önemlisi isteyerek yedikleri elmalı tatlı tarifi var bugün listemizde 
kolay gelsin hanımlar …

Elmalı Pasta Tarifi

Malzemeler
- 800 gr un
- 4-5 adet elma (isteğe göre çoğaltılabilir)
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vaniya
- 100 gr. dövülmüş ceviz
Yapılışı
Harcı için
Elmaları soyup rendeleyin, 1 çay bardağı şekeri de ilave edip kısık ateşte pişirin. Soğuyunca üzerine dövülmüş ceviz ve tarçını ilave edin.
Hamuru için
Oda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini bir kapta karıştırın. Üzerine yumurta, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek kulak memesi kıvamında (bu tabire bayılıyorum)  hamur elde edin.
hazırladığınız hamuru küçük parçalara ayırın, cevizden biraz daha büyük parçalar olsun. Bu parçaları merdane yardımı ile yarım santim açın ve içine hazırladığımız harçtan koyarak ay şekli verin.
İsterseniz de hamuru daha büyük parçalara ayırarak pizza boyutlarında merdane ile açın ve pizza dilimleri şeklinde keserek, elma harcını kestiğiniz parçanın geniş kısmına koyun ve rulo şeklinde sarın.
180 derecelik fırında 25-30 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin.
Üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder