20 Mayıs 2012 Pazar

AĞLAYAN KEK


AĞLAYAN KEK 

 

Gereken Malzemeler:


  • 4 adet yumurta 
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 3 kahve fincan un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kabartma tozu



Kreması  için malzemeler:



  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket toz şanti



Sos için malzemeler:


  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kakao



Yapılışı:
Derin bir kabın içine toz şekeri dökün ve yumurtaları tek tek kırıp her kırdığınız yumurtada mikserle çırpın,
Şeker ve yumurtalar iyice köpürünce içine sütü ve kakaoyu ilave edip tekrar çırpın,
Ardından unu ve kabartma tozunu katıp iyice çırpın,
Kek kalıbınızı yağlayın ve hazırladığınız kek karışımını içine döküp önceden ısıttığınız 170 deredeki fırında 30 dakika pişirin
Fırından çıkardığınız kekin üzerine kek henüz sıcakken hemen 2 su bardağı sütü gezdirerek dökün ve soğuması için kenara kaldırın
Kek soğurken süt ve toz şantiyi bir kabın içine alın ve çırpın
Soğumuş olan kekin üzerine krem şantiyi sürün
Sosu hazırlamak için 1 su bardağı süt,1 yemek kaşığı un,1 su bardağı su,1 yemek kaşığı kakaoyu tencereye boşaltıp pişirin
Kaynamaya başlayan sosu ocaktan alın ve soğumaya bırakın
Soğuyan sosu kekin üzerine akacak şekilde dökün
Buzdolabına kaldırın ve yarım saat beklettikten sonra servis edin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder