AĞLAYAN KEK
Gereken Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincan un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 paket toz şanti
Sos için malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kakao
• Derin bir kabın içine toz şekeri dökün ve yumurtaları tek tek kırıp her kırdığınız yumurtada mikserle çırpın,
• Şeker ve yumurtalar iyice köpürünce içine sütü ve kakaoyu ilave edip tekrar çırpın,
• Ardından unu ve kabartma tozunu katıp iyice çırpın,
• Kek kalıbınızı yağlayın ve hazırladığınız kek karışımını içine döküp önceden ısıttığınız 170 deredeki fırında 30 dakika pişirin
• Fırından çıkardığınız kekin üzerine kek henüz sıcakken hemen 2 su bardağı sütü gezdirerek dökün ve soğuması için kenara kaldırın
• Kek soğurken süt ve toz şantiyi bir kabın içine alın ve çırpın
• Soğumuş olan kekin üzerine krem şantiyi sürün
• Sosu hazırlamak için 1 su bardağı süt,1 yemek kaşığı un,1 su bardağı su,1 yemek kaşığı kakaoyu tencereye boşaltıp pişirin
• Kaynamaya başlayan sosu ocaktan alın ve soğumaya bırakın
• Soğuyan sosu kekin üzerine akacak şekilde dökün
• Buzdolabına kaldırın ve yarım saat beklettikten sonra servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder