19 Mayıs 2012 Cumartesi

Fındıklı Marmelatlı Kurabiye Tarifi


Bugün sizlere lezzetiyle damak ısırttıran yeni bir tarifim var.Bir deneyin çay saatlerinde vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olacak....

 Fındıklı Kurabiye Tarifi

Gerekli malzemeler:

1 paket margarin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet yumurta sarısı
Yeteri kadar un

Üzeri için malzemeler:


1 adet yumurtanın akı
Yeteri kadar dövülmüş fındık
Yeteri kadar böğürtlen marmelatı


YAPILIŞI:

Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, derin bir kabın içine koyun ve üzerine pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, yumurtanın sarısı, limon kabuğu rendesini ilave edip  iyice karıştırın.
Ardından yeteri kadar unu döküp 10 dakika yoğurun.
Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparın ve yuvarlayın.
Bir kâsenin içine yumurta sarısını kırın.Bir tepsinin içine kırılmış fındıkları dökün.
Yuvarladığınız ceviz büyüklüğündeki hamurları önce yumurta sarısına, sonra kırılmış fındıklara batırın ve hamurun ortasını parmağınızla batırarak çukurlaştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine fındıklı kurabiye hamurlarını dizin ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pişirin
Fırından çıkardığınız fındıklı kurabiyelerin ilk sıcaklıkları geçince, parmağınızla açtığınız çukurların içine marmelat doldurun ve servis edin....
Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder