25 Mayıs 2012 Cuma

Fırında Mücver


Yapımı çok kolay ve bir okadarda lezzetli bir tarif.Ailece çok sevdiğimiz ve yapıldığında silinip süpürülen bir lezzet.Kış mevsiminde içine taze soğan,pırasa vb. sebzeleride koyabilirsiniz.



en leziz hafif tarifler serisi

Malzemeler:

6 adet yeşil dolmalık kabak
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
3 yumurta
4 çorba kaşığı un
1 demet taze soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber

Hazırlanışı

Mücverin pişirileceği fırın kabını iyice yağlayıp buzdolabında bekletin. Kabakları yıkayın Kabuklarını soymadan rendenin iri kısmı ile doğradığınız kabakları bir kaba alın. İçine 1 çay kaşığı tuz ekleyerek suyunu alması için bekletin. Yaklaşık yarım saat sonra suyunu saldıktan sonra kabakları süzgeçte elinizle sıkıp hiç suyunun kalmamasını sağlayın. Sıkılmış kabakları bir kaba alın. Bütün ince doğranmış yeşillikleri ilave edin. Un yumurtatuz karabiber ve pul biberi de ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Buzluktaki fırın kabını alıp karışımı içine döşeyin.180 derece ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Ilınınca dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder