26 Eylül 2013 Perşembe

Alman Pastası Tarifi

alman_pastasi_tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı, süt
1 çay bardağı, su
2 tane yumurta
yarım paket yaşmaya
5 yemek kaşığı tozşeker
150 gr. margarin
1 tatlı kaşığı. mahlep
alabildiği kadar un

Kreması için :
2 yemek kaşığı, nişasta
2 yemek kaşığı,un
2 yumurta sarısı
3 su bardağı, süt
1 paket vanilya
1 paket labne peynir
1 su bardağı. toz şeker

Üzeri için:
pudra şekeri


Alman Pastası Tarifi:
Öncelikle, mayayı karıştırma kabına alalım üzerine ılık su alıp karıştıralım sütü ilave edelim karıştırmaya devam edelim. Sonra sırası ile 2 tane yumurtayı kıralım, karıştırmaya devam edelim. Mahlebi ilave edelim, eritilmiş margarini de ilave edelim karıştıralım. Son olarak, alabildiği kadar un ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Kıvama gelen hamurdan eşit boyutta bezeler koparalım, elimizle yuvarlak bezeler yapalım, bezeleri tepsiye dizelim elimizle hafifçe bastıralım. Mayalanması için, bir süre bekletelim.
180 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.
Biz bu arada kremasını hazırlayalım, bunun için tencereye sütü alalım, üzerine nişastayı, vanilyayı, unu ve şekeri ilave edelim sürekli karıştıralım fazla ısınmadan, 2 yumurta sarısını katalım karıştırarak kıvama gelene kadar pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra, labne peynirini ilave edelim iyice karıştıralım.
Pişen Alman Pastasının, üzerlerinin den keselim, içine aldığı kadar krema koyalım. üzerine bol pudra şekeri serpelim servise sunabiliriz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder