14 Eylül 2013 Cumartesi

Enginarlı Semizotu Salatası


enginarli_semizotu_salatasi


Oldukça hafif ve doyurucu özelliğe sahip olan Enginarlı Semizotu Salatası’nı özellikle öğle yemeklerinde tercih edebilirsiniz.Kilo problemi olan kişiler için tavsiye edilen enginarın semizotu ile birleşmesi ile ortaya çıkan lezzet oldukça güzel.
 

Malzemelerimiz ;
1 bağ semizotu
3-4 adet enginar
Yarım su bardağı mantar
2 kırmızı biber
2 yeşil biber
1 limon
3 kesme şeker
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı;
Salatamıza semizotlarını ayıklayarak başlayabiliriz. Semizotunun sağlarını temizledikten sonra suyunun süzülmesi için bir süzgeçte bekletin.
Enginarlar için yarım limon suyu , kesme şeker , tuz zeytinyağını bir tencereye ekleyerek üzerini geçmeyecek kadar su ilave ederek 20-25 dk kadar haşlayalım.Mantarlarınızı da temizledikten sonra limonlu su içinde kısık ateş üzerinde haşlayarak soğuması için ocaktan alın. Mantar tercihini size bırakıyoruz , kullanmasanız da olabilir.
Yeşil biber ve kırmızı biberlerinizi de istediğiniz boyutlarda keselim.Kırmızı ve yeşil biberlerinizi közledikten sonra kullanmanız tavsiye edilir , közlemeden de kullanabilirsiniz.
Mantarlarınızı ve haşlanmış enginarlarınızı servis için küçük parçalarda doğrayın.
Hazırladığınız tüm malzemelerinizi karıştırma kabına alarak zeytinyağı , tuz ve limon suyu ile birlikte güzelce karıştırın.
Karışım suyunu çekmeden servis etmeniz gerekmektedir. Suyunu çektikten sonra lezzetinde değişkenlik gösterebiliyor.
Afiyet Olsun....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder