26 Eylül 2013 Perşembe

TEREMYAĞ’LI MISIR EKMEĞİ

misir_ekmegiEvinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, yöresel bir lezzet. Karadenizin lezzeti mısır ekmeğini bir de Teremyağ’lı deneyin.

Malzemeler:
8 yemek kaşığı (280gr) Teremyağ (eritilmiş)
1,5 su bardağı (180 gr) mısır unu
½ su bardağı (60 gr) beyaz un
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1/3 su bardağı süt
1 su bardağı (200 ml) krema
2 yumurta

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın ve fırın tepsisine dökün. 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkınca üzerine nemli bir bez yerleştirip soğumaya bırakın. Servis ederken yanına 1 yemek kaşığı Teremyağ koymanızı tavsiye ederiz.

Püf noktası: Fırından çıkınca ekmeğinizin üzerine sereceğiniz nemli bir bez ekmeğinizin dış kabuğunun yumuşak kalmasını sağlayacaktır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder