Ölümcül sonuçlar yaratan damar sertliğini yediklerinizle ve içtiklerinizle önleyebilirsiniz.Sağlıksız ve bilinçsiz beslenme, damar sertliğine; damar sertliği de kalp krizine sebep olabiliyor. Ölümcül sonuçlar yaratan bu sağlık sorunundan en iyi koruma yöntemi; seçerek yemek. Uzmanlar, damar sertliğinin önlenmesinde yardımcı besinlerin neler olduğunu ve nelere dikkat etmemiz gerektiğini şöyle anlattı...
ALIÇ YAPRAĞI:
Kalbi ve dolaşım sistemini güçlendirici, damar genişletici özelliğe sahiptir. Kandaki yüksek yağ düzeyini normale indirir. Kroner damarları genişleterek, kan dolaşımını arttırır ve kalp ağrılarını azaltır. SİYAH
ÇEKİRDEKLİ ÜZÜM:
Müthiş bir kan damarı onarıcısıdır. Günde 1 bardak siyah çekirdekli üzüm suyunu çekirdeği ile içmek kalp krizi riskini yüzde 40 oranında azaltıyor.
BUNLAR DA YENMELİ
Havuç Ceviz Fındık Bal Zeytinyağı Limon Armut Elma kabuğu ve sirkesi Enginar Domates Soğan Böğürtlen
YEŞİL ÇAY:
Damarlarda kolesterol birikmesini önler, iyi kolesterolü arttırır ve kroner arter hastalığını engeller. Kötü kolesterolden vücudu arındırması; damar sağlığı açısından oldukça faydalı.
ZERDEÇAL:
Damarların temiz kalmasını ve kan akışının vücutta sağlıklı bir şekilde devamını sağlar. Antioksidan kaynağı olan bitki, yağların damarlarda birikmesini önlüyor.
SARIMSAK:
Günde 1 diş sarımsak kalp damar hastalıklarında tedavi edici özelliğe sahiptir. Ancak tansiyon hastalarının dikkatli tüketilmeli.
ZENCEFİL:
Damarların yağ ve kolesterolden arınmasına yardımcı olur. Kanı sulandırır, kan dolaşımın hızlandırır. Antioksidan, damar açıcı, kolesterol dengeleyici ve iltihap giderici
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder