14 Eylül 2013 Cumartesi

Evde turşu yapmanın incelikleri

evde_tursu-nasil-yapilir




   Turşu yapmak için saatler harcamanıza gerek kalmadı. Kolay, lezzetli  turşu yapmak istiyorsanız bu tarifi okumalısınız.
 
Turşular özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezidir. Sonbahara girdiğimiz şu günlerde evlerde yavaş yavaş turşu hazırlıkları başladı.Eğer hiç tecrübe etmediyseniz, turşu yapmayı gözünüzde büyütüyor olabilirsiniz. İşin sırrı, malzemeleri doğru ölçüde kullanmakta.



 
Evet  size evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz turşu tarifimiz:
 
Malzemelerimiz:
Biber, Patlıcan, Domates, Salatalık, Lahana, Havuç gibi turşuluk sebzeler.
- Sirke
- Su
- Deniz veya kaya tuzu
 
Yapılışı
- 1 litre  suya 1 çay bardağı sirke, 2,5 çorba kaşığı deniz veya kaya tuzu. Dikkat! İyi bir turşunun ön şartı bu ayarı bozmamak.
 
- Sebzeleri ne kadar birbirine yakın dizerseniz görüntüsü de tadı da o kadar harika oluyor.
 
- Turşuyu yapacağınız kavanozun steril olmasına özen gösterin. Eğer temiz olduğundan emin değilseniz kaynar su ile yıkayın.
 
- Turşu kavanozunun içine alternatif olarak dereotu, nohut, sarmısak koyabilirsiniz. Böylece turşuya farklı bir tat katmış olursunuz.
 
- Kavanozun dibine nohut mutlaka ekleyin. Bu, turşunun daha çabuk ekşimesini  sağlayacaktır.
 
- Turşu yapacağınız malzemeleri kavanoza dizdikten sonra kapağını sıkıca kapatın. Turşunuzu ne kadar iyi muhafaza ederseniz ömrü de o kadar uzun olur.
 
- Yaklaşık 1 hafta-10 gün kadar beklettiğiniz turşunuz artık hazır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder