14 Eylül 2013 Cumartesi

Kornişon salatalık turşusu yapılışı


Malzemelerimiz:salatalik_tursusu_nasil_yapilir
 
500 gr. turşuluk salatalık
1 su bardağı sirke
2 tepeli tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2-3 diş sarımsak
Aldığı kadar sıcak su


Salatalık Turşusunun yapımı
Salatalıkları güzelce yıkayalım. Sap kısmını derin olmayacak şekilde kesiyoruz ve  kavanoza salatalıkları düzgünce yerleştiriyoruz aralarına soyulmuş ve ikiye bölünmüş sarımsakları yerleştirelim.
Ayrı bir kapta sirke, tuz, şekeri karıştırıp salatalıkların üzerine döküyoruz.
Kavanozda eksik kalan yeri kaynamış su ile doldurabilirsiniz.Kavanozu ters çevirip 1 saat kadar bu şekilde bekletin. Sonra düzeltin.
Güneş görmeyen bir ortamda 1 hafta kadar bekletin. Hava çok sıcaksa, ağzını açtıktan sonra dolapta muhafaza etmekte fayda var.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder