14 Eylül 2013 Cumartesi


japonlar_formlarını_nasil_koruyorlar

Japonlar her daim formda kalmayı nasıl başarıyor, ne yiyorlar, obez olmaktan nasıl kurtuluyorlar işte o cevaplar.
   Bütün dünyanın özellikle gelişmiş ülkelerin kabusu olan obezite Japonlar'ı pek etkilemiyor.Japon toplumu genel olarak minyon ve ideal kilodalar. Bunun sırrını sizler için araştırdık ve öğrendik. İşte detaylar.
 
BALIK: 
 Japonlar hemen her gün balık yiyorlarmış. Daha çok buharda pişirme tekniğini kullanıyorlar. Çorbalarında da sık sık kullanmaktalar. Balığın içeriğindeki omega-3, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. 
  
PİRİNÇ: 
 Japonlar bizden farklı olarak kepekli veya siyah pirinci tercih ediyorlar. Ayrıca bizim gibi bol yağlı, tuzlu değil haşlama olarak yiyorlar. Daha lifli ve daha sağlıklı halde tükettikleri pirinç, ideal kilolarını korumalarına yardımcı.
 
 SEBZE: 
Sebze tüketimi çok fazladır. Bizdeki uzun sürede tencerede pişen sebzelerin aksine, yüksek ateşte hızlı pişirme veya buharda pişirme tekniğiyle besin değerlerini (vitamin, mineral, antioksidan özelliği) kaybetmeden sebzeyi tüketiyorlar.
 
RAFİNE ÜRÜNLER: 
 Rafine edilmiş şekerli yiyecek-içecekler ve hazır gıdalar pek  tercih etmezler. Daha çok doğal besinler yiyorlar.
  
TATLI: 
 Birçoğumuzun yaptığı gibi yemekten hemen sonra hamurlu, şerbetli tatlılar yemek yerine meyveyi yiyorlar. Meyveleri de yeşil çayla beraber geç saatlere kalmadan gün içinde tüketirler.
  
KÜÇÜK LOKMALAR, KÜÇÜK PORSİYONLAR: 
 
Japonlar yemeği yavaş yavaş, küçük porsiyonlar halinde zamana yayarak yerler. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder