27 Eylül 2013 Cuma

Kabaklı Mısır Ekmeği


misir_ekmegi_kabakliTarifimiz İçin Malzemeler:
 
2 adet orta boy rendelenmiş kabak
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı elenmiş buğday unu
2 kibrit kutusu büyüklüğünde ufalanmış beyaz peynir
1 adet yumurta
1 küçük kahve fincanı sıvıyağ
3-4 dal ince kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı susam ve çörek otu karışımı (üzeri için)
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
 
Rendelediğiniz kabakların üzerine tuz koyarak karıştırıyoruz. Kabağın saldığı suyu sıkarak başka bir kaba alın üzerine , tüm sıvı malzemeleri ekleyip tekrar karıştırın. Kalan diğer malzemeleri de katıp iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış düz kek kalıbına dökün. (kek kalıbının ölçüsü önemli değil, nasılsa mısır ekmeği fazla kabarmaz)Üzerine susam ve çörek otunu  serpiştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarınca üzerine temiz nemli bir bezle örtelim. Ilındıktan sonra dilimleyerek yanında ayran veya çay ile servis yapabilirsiniz.
 
Afiyet Olsun…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder