27 Eylül 2013 Cuma

AYRANLI POĞAÇA TARİFİ

ayranli-pogaca
  • MALZEMELERİMİZ
  • 1 su bardağı ılık su,
  • 1 su bardağı ayran,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 1 yumurtanın akı,
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker,
  • aldığı kadar un…
  • İÇ MALZEMELERİMİZ:
  • lor peyniri
  • maydanoz karışımı…
Tarifimiz şöyle:maya ile suyu karıştırıp,15 dakika bekleyelim.içine, yumurta sarısı ve toz şeker hariç diğer malzemeler karıştırıp güzelce yoğuralım.Üzerini örtüp 2 saat dinlendirelim.sonra hamurdan ufak parçalar koparıp elimizle açıp içlerine lor peynirli maydanozlu karışımdan koyup kapatalım.Az yağlanmış tepsiye dizelim,üstlerine yumurta sarısı ve toz şeker karıştırıp fırçayla sürelim.susam ve çörekotu serpip,önceden ısıttığımız 175 derece fırında 20-25 dakika pişirelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder