28 Ağustos 2013 Çarşamba

AKSİNE BALIK YAĞI ŞİŞMANLATMAZ KİLO VERMEYE YARDIMCI !

balik_yagi_omega-3-

   Balık yağı sanıldığı gibi şişmanlatmaz. Aksine yağ yapımını azaltarak yağ depolanmasını önlüyor. Üstelik insülin direncini düşürerek zayıflamaya yardım eder.
 Balık yağının her derde deva 
  Evet, yanlış anlamadınız  balık yağındaki omega yağ asitleri sağlıklı yaşamın temel maddelerinden biri. Omega 3 yağ asidi hayvansal gıdalarda ve bitkisel gıdalarda da  var. Ancak  şimdiki gibi gün yüzü görmemiş, ayağı toprağa basmamış, börtü böcek yememiş, güneş görmemiş tavuklarda omega 3 miktarı yok denecek kadar az tabiki.
Peki dışarıdan takviye olarak mı almamız lazım? 
    Yaylarlarda yetişen hayvansal kaynaklar ile besleniyorsanız ya da haftada 2 gün balık yiyebiliyorsanız takviye destek almanıza tabiki  gerek yok.Ama  hem kilo vermek hem de sağlıklı kalmak istiyorsanız omega 3 takviyesi almanızda fayda var. Erişkinler en az 500-100 mg balık yağı alınmalı. Kalp hastaları, depresyon, romatoid artrit gibi kronik hastalıklar için doz 3000 mg’a kadar yükseliyor. En iyi etkiyi sağlayabilmek için omega 6’dan zengin (mısır, ayçiçeği, soya, pamuk) tüketimi iyice azaltmak gerek.
Balık yağı kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
   Önce alınan balık yağının ne kadar aktif madde  içerdiğine bakılmalı. Örneğin kapsül 500 miligramdır ama yalnızca 100 miligram aktif madde içeriyordur. Sıvı balık yağları kapsüllere oranla daha fazla aktif madde içerir. Kullanılan balık yağının ağır metal taramasından geçip geçmediği mutlaka sorgulanmalı. Balık yağı sıcak ve ışık gören yerlerde tutulmamalı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder