27 Ağustos 2013 Salı

Puding şelalesi



Malzemelerimiz :
3  adet yumurta
125 gr yumuşak margarin
1/2 su bardağı (85 g) toz şeker
1 çay bardağı (35 g)  Kakao
1 su bardağı (100 g) un
1 adet  şekerli Vanilin
1 adet  Hamur Kabartma tozu
1/2 çay bardağı  süt
Arzuya göre limon veya portakal kabuğu rendesi

İç Malzemeler :
1 adet Çikolatalı Bademli Puding
2,5 su bardağı (500 ml) süt

Hazırlanışı:
Pudingi 2,5 su bardağı  süt ile, tarifine göre pişirelim.Piştikten sonra  ocaktan alıp arada karıştırarak soğumasını sağlayalım.
Yumurta ve şekeri derin bir kabda , yaklaşık 3 dakika mikser ile çırpalım. Üzerine margarin, kakao, un, şekerli vanilin ve hamur kabartma tozunu ilave edip, homojen oluncaya kadar yaklaşık 1-2 dakika daha karıştıralım. 24 cm çapında yağlanmış kelepçeli kalıba, hamurun yarısını döküp, üzerini spatula ile düzeltip ve pişmiş pudingi yayalım.
Kalan hamura yarım çay bardağı sütü ilave edip karıştırıralım ve pudingin üzerine dökelim. 175°C’ye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra fırın ısısını 160°C’ye düşürüp, 15 dakika daha pişirmeye devam edelim. Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra kalıbı açalım. Soğuduktan sonra, dilimleyerek servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder