26 Ağustos 2013 Pazartesi

Sindirim Probleminin Çaresi Yoğurt

4Uzmanlar sindirim problemi çekenlerin yoğurt yiyerek bu rahatsızlıktan kurtulabileceklerini söylüyor.

Dünyanın en çok yoğurt tüketen ülkesi olarak yoğurtun faydalarından habersiziz. Yoğurtta bulunan proteinlerin vücudun direncini artıran ve sindirim sisteminin düzgün çalışmasını tetikleyen aminoasitlerden oluştuğunu söyleyen Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan özellikle çocukların gelişimleri sırasında bol bol süt ve yoğurt tüketmeleri gerektiğini anlattı.
Protein değeri bakımından en zengin besin maddesi olarak gösterilen yumurtadan sonra süt ve yoğurdun protein bakımından en zengin besin maddeleri olduğu kanıtlandı. Yumurta'nın alerjik oluşumlara neden olabileceği göz önünde bulundurulursa süt ve yoğurt tüketimi çocukların gelişimi açısından ilk sırada yer alır.
Sadece çocukların değil, yetişkinlerinde günlük beslenmelerinde yoğurt ve süte yer vermeleri gerektiğini söyleyen Nilüfer Hakarayan süt içmekte zorlananların bunu yoğurt ile telafi etmesi gerektiğini söylüyor. Sütte bulunan laktozların bazı kişilerde mide yanmasına neden olduğunu bu yüzden sindiriminde problem yaşadıklarını söyleyen Hakarayan bu kişilerin süt yerine yoğurt tüketmeleri gerektiğini vurguluyor.
 
kadinveguzellik.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder