28 Ağustos 2013 Çarşamba

İdrar kaçırmanın nedenleri beyinle ilgili olabilir

idrar_kacirmanin_nedeni_beyinde_olabilir

Celal Bayar Üniversitesi  Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Talha Müezzinoğlu, yaşam kalitesini düşüren idrar kaçırma şikayetiyle kendini gösteren bir takım nörolojik mesane hastalıklarının toplumda yaygın olduğunu ifade etti. "Beyinle ilgili olan idrar şikayetleri oldukça karmaşık bir durum. Biz bunları ameliyat ile kesin olarak düzeltemesek bile semptomlarını ortadan kaldırabiliyoruz" diye söyledi.
İdrar kaçırmanın nedeni beyinde olabilir
Talha Müzezzinoğlu, idrar kaçırma tedavisinin herhangi bir ameliyat veya ilaçla mümkün olmayan hastalarda Temiz Aralıklı Kateterizasyon  tedavi yöntemini uyguladıklarını ifade ediyor.
Böylelikle hastanın sıvı alma seviyesine göre istediği sıklıkta idrarını boşaltabildiğini söyleyen Müezzinoğlu, "Ondan sonra 3-4 saatlik rahat, idrar kaçırmadığı bir dönem oluyor. Bu nörolojik, beyinle ilgili idrar şikayetleri oldukça karmaşık bir durumdur. Biz bunları ameliyat ile kesin olarak düzeltemesek bile semptomlarını ortadan kaldırabiliyoruz" dedi.
Müezzinoğlu, bu sayede hastanın daha rahat bir şekilde toplum içerisine çıkmasını, yaşam kalitesinin artmasını sağlamış olduklarını kaydetti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder