26 Ağustos 2013 Pazartesi

Parmak Arası Terliklere Dikkat

1
Son dönelerde kullanımları artan parmak arası terliklerde yapılan araştırmaya göre 18 bin bakteri yaşıyor.

Yaz aylarının ve sahil kentlerinin vazgeçilmez sandaletleri parmak arası terlikler risk taşıyor. Özellikle küçük çocukların parmak arası terlik giymemesi gerektiğini söyleyen uzmanlar yetişkinleri de parmak arası terlik konusunda uyardı.
Normal ayakkabı sağdan ve soldan ayaları destekler ve dışarıdan gelecek darbelere karşı korur. Fakat parmak arası terliklerde bu koruma yoktur. O yüzden dışarıdan gelecek her türlü darbeye açık durumdadırlar. Tabanları da oldukça ince olan bu terlikler ayağı oldukça çok rahatsız edebilir.
Parmak arası terliklerin parmak arasına gelen kısmı uzun süre giyildiği takdirde ayağınızı ve parmaklarınızı rahatsız etmeye başlar. Özellikle parmak arasına gelen kısmın yapacağı sürtünme neticesinde parmak aralarınızda yaralar oluşabilir.
Özellikle sahillerde giyilen bu terliklerde normal bir ayakkabıda bulunan bakteriden çok daha fazlası bulunur. Sahilde alacağınız duş ile daha çok artan bakteri sayısı 18 bini bulur ve bu bakteriler gün boyunca sizinle birlikte dolaşır.
Çok nadir olarak görülmesine rağmen uzun süreli giyildiğinde ayağı rahatsız ettiği için kemiklerde bir stres ve baskı oluşur. Oluşan bu baskı sonucunda da kemik çatlamaları görülebilir.

kadinveguzellik.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder