26 Ağustos 2013 Pazartesi

Diyet Çok Hafif Patlıcan Kızartması

Patlıcan kızartmasını seviyor ancak kalorisi yüksek olduğu için kendinizden uzak tutmaya mı çalışıyorsunuz?İşte size hem damak tadınız dan ödün verdirmeyecek hemde sağlığınızı etkilemeyecek tarifimiz.

Malzemeler,
2 adet patlıcan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup  doğrayın.
Acısını almak için tuzlu suda on beş dakika bekletip süzün.
Patlıcan, sıvıyağ ve damak tadınıza göre tuzu derin bir kaba alın.
Malzemeler birbiriyle özleşene kadar harmanlayın.
Patlıcanları, fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Dilerseniz beşamel sosla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder