26 Ağustos 2013 Pazartesi

LİMONLU KEK

Kek çeşitlerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Limon aromalı nefis bir kek. Limon, bir keke, ancak, bu kadar yakışır diyeceğimiz bir tarif. Sizlerinde beğeneceğini tahmin ettiğimiz güzel bir tarif…
Malzemelerimiz :
* 4 adet yumurta,
* 1 su bardağı yoğurt,
* 1 çay bardağı sıvıyağ,
* 1 su bardağı toz şeker,
* 1 paket kabartma tozu,
* 1 paket vanilya,
* 3 su bardağı un,
* 1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu.
Yapılışı  şöyle:
Bir kapta yumurtalar ile şekeri iyice çırpın. Üstüne, limon kabuğu rendesi, limonun suyu ve yoğurdu dökün. İyice çırpın.
Karışıma, sıvıyağ, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve yine iyice çırpın.
Unu azar azar ve yedire yedire ilave edin, sürekli karıştırın.
Kek kalıbınızı ya da küçük fırın tepsinizi hafifçe yağlayın, içine kek hamurunuz dökün.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
Kekin piştiğini kürdan batırarak analiz edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder