26 Ağustos 2013 Pazartesi

Simit Tadında Poğaça

simit_tadinda_pogacaDünyanın en zengin mutfaklarından birisi olan Türk mutfağı birbirinden lezzetli tarifler ile dolu. Her yörenin kendine özgü bir lezzeti ve tarifi olduğu gibi bütün Türkiye’de de aynı lezzette yapılan yemekler var. İşte size geleneksel bir lezzet tarifi; Simit Tadında Poğaça

Malzemeler;
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
3 çay kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya (10gr)
Aldığı kadar un
İçi için;
1 kase beyaz ve bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
Bulamak için;
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay bardağı soda
1 tabak kavrulmuş susam
Hazırlanışı;
Hamur için gerekli olan malzemeleri bir karıştırma kabında bir araya getirerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Çok küçük olmayacak şekilde bezeler oluşturun ve daha sonra yarım saat dinlendirin. Daha sonra bu bezeleri açın ve içerisine hazırladığınız harcı koyun, şekillendirin. İçlediğiniz poğaçaları pekmez ve soda karışımına batırdıktan sonra susama buladıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Daha sonra 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun…
kadinveguzellik.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder